Actualitatea consulatului

Sărbătoare românească la Nürnberg

Între 29 și 30 iunie a.c. Nürnberg-ul a sărbătorit pe românește, bucurându-se de artiști români, oaspeți din regiunea metropolitană a Brașovului și bucate cu gust de „acasă”. Timp de două zile, piața centrală a orașului a vorbit românește, evenimentul fiind posibil prin colaborarea de succes dintre asociația Romanima e.V., condusă de Doina Dolbea, în calitate de președinte, autoritățile orașului Brașov și Biroul pentru relații internaționale al orașului Nürnberg. Festivalul românesc/Rumänien Sommerfest este un eveniment de tradiție, reprezentând un punct de reper pentru comunitatea românească din Nürnberg și nu numai.

Printre invitaţii de onoare s-au numărat primarul comunei Târlungeni, dl Severius Beșchea și dl Werner Henning, membru al Consiliului local din Nürnberg,  reprezentanţi ai consiliilor locale ale celor două oraşe, reprezentanţi ai Mitropoliei Române pentru Europa de Nord şi ai altor asociaţii locale.

Evenimentul s-a bucurat ca în fiecare an de sprijinul Consulatului General al României la München, în cuvântul de deschidere transmis de consulul general, Ramona Chiriac, fiind reiterate valorile și pilonii Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, implicarea exemplară a comunității din regiune în promovarea tradițiilor țării noastre și interesul pentru oficializarea înfrățirii celor două orașe, Nürnberg și Brașov, pe care le leagă o frumoasă prietenie încă din anul 2007.

 

 

În prim plan

Alegeri prezidențiale 2019 - CUM VOTEZ PRIN CORESPONDENȚĂ?

09.08.2019

Pașii care trebuie urmați pentru a vota prin corespondeță la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 sunt: 1.…

Alegeri prezidențiale 2019 - Înregistrare necesară pe votstrainatate.ro

31.07.2019

La alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 cetățenii români din străinătate pot să-și exercite dreptul de vot prin…

Alegeri prezidențiale 2019 - Modificarea legislației electorale în perspectiva alegerilor pentru Președintele României

30.07.2019

Vă informăm că în data de 23 iulie 2019 Președintele României a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru…