Actualitatea consulatului

Invitație la Săptămâna Europeană a Universității din Regensburg, cu tema 'Cunoașteți România?', 7-14 mai 2019

Universitatea din Regensburg organizează anual proiectul Săptămâna Europeană, în cadrul căruia invită diferite țări europene să se prezinte publicului interesat, pentru o mai bună cunoaștere și cooperare între state. Anul acesta, 2019, România este țara aleasă ca focus. Centrul de Studii Est-Vest și studenții din cadrul programului masteral de studii Est-Vest au gândit un program amplu, dedicat României.

Deschiderea oficială va avea loc la 7 mai, în Foaier-ul Bibliotecii Centrale Universitare, cu discursuri inaugurale susținute de Consulul General al României la München, Iulia Ramona Chiriac, Președintele Universității, dr. Udo Hebel și primarul orașului Regensburg, Jürgen Huber.

Programul va cuprinde și vernisajul expoziției 'Tourist in my country', realizată de artistul fotograf Adrian Petrișor, cursuri de limba română oferite celor interesați, lecturi în limba română, conferințe dedicate modelului economic românesc și minorităților din România, precum și o excursie de studiu în țara noastră. De asemenea, pe parcursul întregii săptămâni, cantina studențească va servi produse românești.

Informații suplimentare cu privire la programul dedicat României găsiți la acest link.

Informații suplimentare

Universitatea din Regensburg găzduiește programul academic Europaeum, în cadrul căruia se desfăşoară şi programul Rumaenicum. Acest program oferă posibilitatea studenţilor oricărei facultăţi din cadrul universităţii din Regensburg de a urma cursuri de limba şi cultura română, inclusiv un program de 8 zile în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Rumaenicum este condus de prof. dr. Ingrid Neumann-Holzschuh, din cadrul Facultăţii de Romanistică, iar noul lector de limba română este dr. Diana Burlacu.

 

Programul Rumaenicum al Universităţii din Regensburg

https://www.uni-regensburg.de/sprache-literatur-kultur/romanistik/studiengaenge/rumaenicum/index.html

În prim plan

Seară de networking pentru comunitatea de afaceri româno-bavareză, 15.05.2019

17.05.2019

Consulatul General al României la München a găzduit, în parteneriat cu AHK România (Camera de Comerț și Industrie…

Alegerea membrilor din România în Parlamentul European - Declarația care va fi completată de cetățenii români înscriși în listele eletorale ale altui stat membru UE

13.05.2019

Vă informăm că Biroul Electoral Central a stabilit, prin Decizia 62D din 06.05.2019, modelul Declarației care trebuie…

Invitație la prezentarea României în Marienplatz, cu ocazia celebrării Zilei Europei, 09.05.2019

08.05.2019

Vă adresăm invitația de a participa la celebrarea Zilei Europei, organizată de Primăria orașului München și Cancelaria de …