Actualitatea consulatului

Întâlnire de lucru cu Antonio Campinos, Președintele Oficiului European de Brevete (EPO)

La 2 aprilie a.c. consulul general al României în Bavaria, dna Ramona Chiriac, a avut o întâlnire de lucru cu dl Antonio Campinos, Președintele Oficiului European de Brevete, organizație care are sediul principal în München. Rolul EPO este de a examina solicitările europene de brevete, oferind astfel posibilitatea inventatorilor, cercetătorilor și companiilor din întreaga lume posibilitatea de a beneficia de protejarea invențiilor acestora în 44 țări din lume, datorită unei proceduri centralizate și uniforme. EPO a fost înființat în 1973, România este membră din 1 martie 2003.

Președintele Campinos a exprimat satisfacția sa pentru Conferința organizată în perioada 5-6 martie 2019, în contextul Preşedinției României la Consiliul Uniunii Europene, de către Ministerul român al Economiei, Oficiul de Stat Pentru Invenții și Mărci – OSIM, Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale – OMPI şi Oficiul European de Brevete-OEB, intitulată „Viitorul proprietății intelectuale în Europa – provocări și perspective”, conferință la care a participat și domnia sa. De asemenea, a făcut referire la cota semnificativă pe care România o deține din perspectiva naționalității angajaților Oficiului European de Brevete, unde lucrează 161 de români, unii dintre aceștia și în poziții de conducere.

În România, autoritate unică în acordarea protecţiei proprietăţii industriale o deține Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM)

În prim plan

Alegeri prezidențiale 2019 - CUM VOTEZ PRIN CORESPONDENȚĂ?

09.08.2019

Pașii care trebuie urmați pentru a vota prin corespondeță la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 sunt: 1.…

Alegeri prezidențiale 2019 - Înregistrare necesară pe votstrainatate.ro

31.07.2019

La alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 cetățenii români din străinătate pot să-și exercite dreptul de vot prin…

Alegeri prezidențiale 2019 - Modificarea legislației electorale în perspectiva alegerilor pentru Președintele României

30.07.2019

Vă informăm că în data de 23 iulie 2019 Președintele României a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru…