Actualitatea consulatului

Întâlnire de lucru cu Antonio Campinos, Președintele Oficiului European de Brevete (EPO)

La 2 aprilie a.c. consulul general al României în Bavaria, dna Ramona Chiriac, a avut o întâlnire de lucru cu dl Antonio Campinos, Președintele Oficiului European de Brevete, organizație care are sediul principal în München. Rolul EPO este de a examina solicitările europene de brevete, oferind astfel posibilitatea inventatorilor, cercetătorilor și companiilor din întreaga lume posibilitatea de a beneficia de protejarea invențiilor acestora în 44 țări din lume, datorită unei proceduri centralizate și uniforme. EPO a fost înființat în 1973, România este membră din 1 martie 2003.

Președintele Campinos a exprimat satisfacția sa pentru Conferința organizată în perioada 5-6 martie 2019, în contextul Preşedinției României la Consiliul Uniunii Europene, de către Ministerul român al Economiei, Oficiul de Stat Pentru Invenții și Mărci – OSIM, Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale – OMPI şi Oficiul European de Brevete-OEB, intitulată „Viitorul proprietății intelectuale în Europa – provocări și perspective”, conferință la care a participat și domnia sa. De asemenea, a făcut referire la cota semnificativă pe care România o deține din perspectiva naționalității angajaților Oficiului European de Brevete, unde lucrează 161 de români, unii dintre aceștia și în poziții de conducere.

În România, autoritate unică în acordarea protecţiei proprietăţii industriale o deține Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM)

În prim plan

Seară de networking pentru comunitatea de afaceri româno-bavareză, 15.05.2019

17.05.2019

Consulatul General al României la München a găzduit, în parteneriat cu AHK România (Camera de Comerț și Industrie…

Alegerea membrilor din România în Parlamentul European - Declarația care va fi completată de cetățenii români înscriși în listele eletorale ale altui stat membru UE

13.05.2019

Vă informăm că Biroul Electoral Central a stabilit, prin Decizia 62D din 06.05.2019, modelul Declarației care trebuie…

Invitație la prezentarea României în Marienplatz, cu ocazia celebrării Zilei Europei, 09.05.2019

08.05.2019

Vă adresăm invitația de a participa la celebrarea Zilei Europei, organizată de Primăria orașului München și Cancelaria de …