Actualitatea consulatului

Prezentarea priorităților Președinției României la Consiliul Uniunii Europene - dialog cu șeful Biroului de legătură al Parlamentului European în München

La 24 ianuarie consulul general, Iulia Ramona Chiriac, a avut o întâlnire de lucru cu domnul Tobias Winkler, șeful Biroului de legătură al Parlamentului European în München, în vederea prezentării priorităților Președinției române a Consiliului UE, reunite sub motto-ul: Coeziunea, o valoarea comună europeană. Diplomatul român a evidențiat intenția României este de a se concentra în primul semestru al acestui an pe patru dimensiuni ale coeziunii, vizând o Europă evoluând sub semnul convergenței, al unei mai mari siguranțe și securități, al unui rol de actor global mai puternic și, nu în ultimul rând, al valorilor europene comune. De asemenea, a prezentat activitățile dedicate promovării Președinției române a Consiliului UE, pe care oficiului consular le va organiza în prima jumătate a acestui an.

Șeful Biroului de legătură al Parlamentului European în München a evidențiat interesul instituției pe care o reprezintă pentru organizarea unor evenimente comune dedicate marcării Zilei Europei și promovării participării cetățenilor la alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în mai a.c.

Informații suplimentare cu privire la Președinția română a Consiliului UE pot fi obținute pe site-ul oficial al Președinției: https://www.romania2019.eu/ și pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor externe: https://www.mae.ro/.

 

În prim plan

Film românesc la München, Noaptea Cinematografiei Francofone, 20 martie 2019

13.03.2019

Consulatul General al României la München, cu susținerea Institutului Cultural Român din București, vă invită la…

Eveniment de promovare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene - Pilonul valorilor comune

02.03.2019

La 1 martie a.c. Consulatul General al României la München a organizat un amplu eveniment de promovare a Președinției…

Mărţişorul românesc, tradiţie înscrisă în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității UNESCO

01.03.2019

De Mărţişorul românesc, echipa Consulatului General vă urează o primăvară frumoasă! Tradiția Mărțișorului -…