Actualitatea consulatului

Sesiunea de informare privind finanțările nerambursabile oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a ajuns la München

La Consulatul General al României în München, joi, 17 ianuarie a.c., secretarul de stat în cadrul MRP, Lilla Boglarka Debelka, a susținut o sesiune de informare privind finanțările nerambursabile oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

La seminar au participat reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor comunității românești din RFG, precum și reprezentanți ai clerului și ai mass-mediei de limba română, interesați să depună proiecte pentru finanțare nerambursabilă. Prezentarea tehnică a fost urmată de o discuție deschisă cu participanții, în cadrul căreia s-au abordat aspecte legate de activitatea specifică a MRP și chestiuni punctuale privind depunerea dosarelor de finanțare. Invitații prezenți au avut ocazia să prezinte proiecte aflate în curs de derulare sau în faza de idee. Participanții care au depus și până acum solicitări pentru finanțările MRP au apreciat efortul constant depus de minister pentru simplificarea procedurilor de aplicare.

 

Informații suplimentare

MRP sprijină activitatea românilor de pretutindeni prin acordarea de finanţări nerambursabile, în limita bugetului alocat, cu respectarea principiilor liberei concurenţe, eficacităţii utilizării fondurilor publice, transparenţei şi a tratamentului egal. Finanţările nerambursabile se acordă pe baza evaluării programelor, proiectelor sau acţiunilor de către o comisie de evaluare şi se realizează efectiv prin acorduri de finanțare (contracte) încheiate cu solicitanţii ce întrunesc condiţiile cumulative prevăzute în Ghidul Beneficiarului.

Sesiunile de informare sunt susținute de către secretarul de stat Lilla Boglarka Debelka în perioada 15-25 ianuarie 2019 în 11 state europene unde, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României, vor fi organizate seminare de instruire destinate celor peste 550 de asociații și parohii românești aflate în evidența ministerului.

În prim plan

Film românesc la München, Noaptea Cinematografiei Francofone, 20 martie 2019

13.03.2019

Consulatul General al României la München, cu susținerea Institutului Cultural Român din București, vă invită la…

Eveniment de promovare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene - Pilonul valorilor comune

02.03.2019

La 1 martie a.c. Consulatul General al României la München a organizat un amplu eveniment de promovare a Președinției…

Mărţişorul românesc, tradiţie înscrisă în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității UNESCO

01.03.2019

De Mărţişorul românesc, echipa Consulatului General vă urează o primăvară frumoasă! Tradiția Mărțișorului -…