Actualitatea consulatului

“Raftul de carte românească„ inaugurat în cadrul Consulatului General cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții

La 23 aprilie a.c. am iniţiat un nou proiect de promovare şi conservare a limbii şi identităţii române în rândul comunităţii româneşti din Bavaria.

Au fost inaugurate 2 micro-biblioteci cu literatură românească, cetăţenii români care ne vizitează având astfel posibilitatea de a lectura în limba română, pe parcursul perioadei de aşteptare în cadrul oficiului consular. 
Titlurile cuprind atât literatură română clasică (Eminescu, Arghezi, Haşdeu, Caragiale, Creangă), cât şi autori contemporani, în special autori de limba română care trăiesc în Germania, ale căror texte sunt reunite în diferite numere ale Revistei Apoziţia.

În sălile de aşteptare ale Consulatului General al României la München puteţi, de asemenea, viziona filme despre România şi despre poporul român, puteţi admira bustul poetului naţional Mihai Eminescu, realizat de artistul münchenez de origine română Alexandru Pană, mai exact mulajul original pe care sculptorul a turnat două bronzuri, sau prezentarea fotografică a maestrului Sergiu Celibidache, director muzical al Filarmonicii din  München în perioada 1979-1996.

În prim plan

Alegeri prezidențiale 2019 - GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN LA SECȚIILE DE VOTARE DIN STRĂINĂTATE

14.10.2019

Consulatul General al României la München vă informează cu privire la publicarea Ghidului alegătorului român la secțiile…

Invitație la un eveniment de promovare a economiei românești, 08.10.2019

27.09.2019

Consulatul General al României la Munchen vă invită la un dialog privind România ca punct de atragere a investițiilor…

MAE contribuie la informarea cetățenilor români din străinătate cu privire la alegerile prezidențiale 2019

18.09.2019

Din momentul intrării în vigoare a Legii 148/2019 prin care s-au stabilit modalitățile de exercitare a dreptului de vot în…