Actualitatea consulatului

Ziua Internaţională a Femeii şi tradiţia Mărţişorului celebrate de Consulatul General alături de Preşedinta Parlamentului Bavariei, Barbara Stamm

Consulatul general al României la München a găzduit la 8 martie a.c. o recepţie cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, eveniment la care au participat oaspeţi de onoare din Bavaria, printre care Barbara Stamm - Preşedinta Parlamentului Land-ului Bavaria, Ursula Männle - Directoarea Fundaţiei Hanns Seidel, Ursula Heinzel – director în cadrul Ministerului Economiei, Andrea Fröba – director în cadrul Cancelariei de Stat bavareze, membre ale corpului consular străin acreditat în Bavaria, precum şi numeroase reprezentante ale comunităţii româneşti din regiune.

Programul evenimentului a cuprins momente muzicale oferite de artişti români din München (Elisabeta Friesenhahn şi Elisabeta Mureşan, care au interpretat piese din repertoriul clasic românesc (Jocul dobrogean – Paul Constantinescu şi Balada - Ciprian Porumbescu), precum şi o prezentare a tradiţiei Mărţişorului, realizată – la invitaţia oficiului consular – de copii din comunităţile română, bulgară, greacă şi albaneză – comunităţi care sărbătoresc această tradiţie. De asemenea, a fost prezentată expoziţia pictorului Petre Chirea - My Town, My Universe, cu peisaje din Bucureşti.

În discursul său, consulul general Ramona Chiriac, a mulţumit înaltelor reprezentante ale autorităţilor bavareze pentru evoluţiile recente în relaţia bilaterală (reluarea lucrărilor Comisiei Mixte România-Bavaria, vizite la nivel de ministru, secretar de stat sau şef al poliţiei române etc), precum şi reprezentantelor comunităţii româneşti pentru numeroasele parteneriate dezvoltate în sprijinul comunităţii româneşti din regiune. Cu referire la tradiţia Mărţişorului, a evidenţiat rolul României de coordonator al dosarului de aplicaţie pentru includerea tradiţiei în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității, din 6 decembrie 2017.

Preşedinta Parlamentului Bavariei, dna Barbara Stamm, a felicitat Consulatul General pentru iniţiativa de a pune în dialog reprezentante din diferite domenii de activitate, a evidenţiat apropierea sa îndelungată de România şi colaborarea excelentă pe care o are în prezent cu oficiul consular. Cu referire la rolul femeilor în societate a remarcat bunul echilibru de gen în rândul corpului consular acreditat în Bavaria, precum şi necesitatea de a consolida prezenţa femeilor în rândul decidenţilor politici la nivel internaţional.

 

În prim plan

Important! Alegeri prezidențiale 2019 - Noi prevederi legale

13.09.2019

Vă informăm cu privire la adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 64/2019 privind modificarea și completarea Legii …

Alegeri prezidențiale 2019 - CUM VOTEZ LA SECȚIA DE VOTARE?

22.08.2019

IMPORTANT! Update 13.09.2019 - prelungirea termenului de înscriere până la 15 septembrie 2019! La alegerile…

Alegeri prezidențiale 2019 - CUM VOTEZ PRIN CORESPONDENȚĂ?

09.08.2019

IMPORTANT! Update 13.09.2019 - prelungirea termenului de înscriere până la 15 septembrie 2019! Pașii care trebuie…