Actualitatea consulatului

Lansarea proiectului ‚Bavaria de la A la Z' prin participarea la sărbătoarea Parohiei Ortodoxe Române ‚Sf. Arh. Ştefan‘ din Augsburg

 

Consulatul general al României la München lansează un proiect de amploare intitulat ‚Bavaria de la A la Z', proiect în cadrul căruia vom vizita toate comunităţile mari de români din acest Land şi vom purta un dialog atât cu cetăţenii români, cât şi cu autorităţile locale, pentru a identifica modalităţi de colaborare în interesul comunităţii noastre.

 

Proiectul 'Bavaria de la A la Z' a debutat la 26 decembrie 2016, cu o întâlnire cu comunitatea românească din oraşul Augsburg. Dialogul a fost înlesnit de sărbătoarea Parohiei Ortodoxe Române ‚Sf. Arh. Ştefan‘, ocazie cu care a fost oficiată o slujbă religioasă în prezenţa PS Sofian Braşoveanul şi a părintelui paroh Ciprian Suciu, urmată de un amplu program artistic românesc.

 

Consulul general, Ramona Chiriac, a evidenţiat rolul fundamental pe care comunitatea românească de peste hotare l-a avut în procesul de europenizare a ţării, aceasta reprezentând o punte de legătură solidă între România şi ţările-gazdă. De asemenea, a fost evidenţiată prezenţa românească semnificativă în sudul Germaniei, o valoare adăugată care responsabilizează autorităţile celor două state în dialogul lor bilateral.

În prim plan

Film românesc la München, Noaptea Cinematografiei Francofone, 20 martie 2019

13.03.2019

Consulatul General al României la München, cu susținerea Institutului Cultural Român din București, vă invită la…

Eveniment de promovare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene - Pilonul valorilor comune

02.03.2019

La 1 martie a.c. Consulatul General al României la München a organizat un amplu eveniment de promovare a Președinției…

Mărţişorul românesc, tradiţie înscrisă în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității UNESCO

01.03.2019

De Mărţişorul românesc, echipa Consulatului General vă urează o primăvară frumoasă! Tradiția Mărțișorului -…